domingo, 13 de junio de 2010

Les olimpiades del 2008


Els Jocs Olímpics de 2008, oficialment Jocs de la XXIX Olimpíada van tenir lloc a Pequín, la capital de la República Popular Xina, del 8 al 24 d'agost de 2008. El futbol es disputà a Qinhuangdao, Tianjin, Shenyang i Xangai, les regates de vela al port de Qingdao i les proves d'hípica a Hong Kong.


la flama olímpica per a aquests jocs fou presentada oficialment el 26 d'abril de 2007 a Pequín pel president del Comitè Organitzador dels Jocs Olímpics de Pequín, Liu Qi, i el president del Comitè Olímpic Internacional, Jacques Rogge.

El lema de la flama fou Encén la passió i comparteix el somni. L'encesa de la flama es va fer a Olímpia,el 24 de març de 2008. L'acte d'encesa va estar marcat per un intent de boicot per part de dos activistes pro-tibetans que protestaven per la situació del Tibet.

El logotip dels Jocs Olímpics de 2008 fou conegut com a Pequín ballant i presentat el 3 d'agost de 2003. Es tracta de la representació d'un atleta o ballarí en un fons vermell dissenyat com un segell xinès tradicional. La forma del ballarí recorda l'ideograma xinès 京 jing, que significa capital, en referència a Pequín. A sota hi ha escrit Beijing 2008 i els cinc Anells Olímpics.

Per anar a la web oficial de els jocs olímpics fes clic aquí.

us deixo un resum de les olimpíades 2008.

No hay comentarios:

Publicar un comentario